Głośne stuki z tyłu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Scrollek
    Classic
    • 2014
    • 5

Głośne stuki z tyłu

enemik, muszą uwieżyć na słowo
    Resztę info będzie w naszym mało-śląskim wątku co by tu nie śmiecić za bardzo :szeroki_usmiech
  • vtaxi
    Classic
    • 2012
    • 33

Głośne stuki z tyłu

Witam wszystkich!
    Bardzo proszę o pomoc w zdiagnozowaniu i najlepiej usunięciu tej usterki.
    Mianowicie od kilku dni z okolic lewego tlniego koła dochodzą bardzo nie przyjemne stuki. dwa tygodnie temu auto przeszło MOT (przegląd) i na temat zawieszenia diagnosta powiedział tylko, że jest w idealnym stanie. Lecz nie mają tu oni takich szarpaków jak w Polsce tylko kiedy auto jest na podnośniku chłopina wchodzi po furę z brechą i wtykając ją gdzie się da sprawdza zawiechę...
    Wracając do tematu.
    Posadziłem dziś swoją kobietę z tyłu i kazałem słuchać skąd dokładnie dochodzą te stuki i wskazała to miejce:

Pomyślałem, że może amorek się poluzował. Podniosłem auto na lewarku, poszarpałem za niego i nic. opuściłem, znowu poszarpałem i dalej nic :/

Wie może ktoś jak rozebrać ten boczek?
    Może wie ktoś co tam może tak stukać?
    Proszę o pomoc bo jeżdżę z ludźmi po Anglii i boję się że może coś się stać.
    Pozdrawiam Tomek.

Komentarz

• Tomato
      Rider
      • 2010
      • 303
      • Volkswagen
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

vtaxi, jak u mnie stukało w miejscu, które wskazałeś to winny był http://allegro.pl/octavia-ii-2-0-fsi...357631933.html
      U mnie naderwane były te gumy, dodam jeszcze, że przed wymiana miałem wrażenie jakby tył był taki pływający.

Komentarz

• vtaxi
        Classic
        • 2012
        • 33

Zdjąłem koło i zacząłem szukać.
        Moja diagnoza to amortyzator albo poduszka amorka.
        Kiedy po wymontowaniu nadkola dostałem się do górnego mocowania amorka, odciągnąłem
        odbój z osłoną w dół aby mieć na wierzchu sam teleskop. Wtedy zacząłem szarpać za piastę góra-dół. Dziwny, głuchy stukot dobiega z poduszki amorka. Teleskop przy samej poduszce jest też pordzewiały.
        Czy amorki są sprzedawane razem z poduszką/łożyskiem?

Pozdrawiam Tomek.

Komentarz

Pracuję...